Sata ja yksi syytä valita suomalainen valmistaja

Yrityksemme kotimaisuus ja tuotteidemme suomalainen alkuperä on tärkeää niin meille climeconilaisille kuin asiakkaillemmekin. Suomen 101-vuotispäivän kunniaksi pysähdyimme pohtimaan, mitä kotimaisuus meille ja yhteistyökumppaneillemme merkitsee. 

Aivan kuten Suomi maailman mittakaavassa, ei Climeconkaan ole pelikentän pelaajista se kaikkein kookkain, mutta suomalaista sisua, asennetta ja osaamista meiltä löytyy vaikka muille jakaa. Tuotteidemme täysin kotimainen suunnittelu ja tuotanto ovat meille ehdottomia ylpeyden aiheita: ”Olemme tosi ylpeitä kotimaisuudestamme ja haluamme korostaa sitä tekemisessämme”, toimitusjohtajamme Tommi Uksila summaa.
Mutta mitä kotimaisuutemme meille todella tarkoittaa, ja mitä lisäarvoa se asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme tarjoaa?

Suomalaiset laatustandardit nostavat riman korkealle

Laatustandardit ovat kotimaassamme tunnetusti korkeat ja suomalaisia tuotteita pidetään yleisesti laadukkaina . Onko tuotteen kotimainen alkuperä siis automaattisesti lupaus korkeasta laadusta? "Suomalaisen yrityksen on pakko tehdä tosi hyvää laatua. Huono laatu ei kantaisi täällä pitkälle. Meidän filosofiaan kuuluu muutenkin, että hommat tehdään kerralla kunnolla ja laadukkaasti”, Tommi kuvailee. "Siinä mielessä meille se on tae laadusta."

Tommi näkee, että Climeconin pitkä historia kotimaisessa ilmanvaihtobisneksessä tuo myös varmuutta asiakkaalle, joka tietää aina mitä saa. ”Tarjoamme asiakkaille myös jatkuvuutta – olemme olleet bisneksessä kauan ja tulemme olemaan myös tulevaisuudessa. Ja Climeconin arvoje mukaisesti sen mitä lupaamme, sen pidämme.

Kotimainen tuotanto tukee toki myös kotimaista työllisyyttä. Kaikki tuotteemme valmistetaan tehtaillamme Pihtiputaalla ja Kausalassa, mikä on tärkeä osa Climeconia. ”Emme olisi sama yritys, jos tuotantomme olisi jossain muualla kuin Suomessa”, Tommi kertoo.

Asiakkaiden kanssa jaettuja arvoja

Tuoreesta asiakastyytyväisyyskyselystämme ilmenee, että asiakkaillemme on tärkeää valita suomalainen toimija. Niin on myös meille: Painotamme yhteistyötä kotimaisten tekijöiden kanssa, ja etsimme yhteistyökumppanimme aina ensisijaisesti Suomesta. ”Jaamme kotimaisten yhteistyökumppaniemme kanssa samanlaiset intressit laadun ja tekemisen suhteen. Emme lähde hakemaan yhteistyökumppaneita hinnan perässä ulkomailta”, Tommi avaa. Yhteinen kieli, kulttuuri ja ymmärrys yhteisen tekemisen suhteen saavat vaakakupin kallistumaan entisestään kotimaisen puoleen.

Suomi ilmanvaihdon maailmankartalla

Lukuisten ulkomaisten jälleenmyyjiemme kautta pääsemme viemään suomalaista designia ja ilmanvaihdon osaamista myös maailmalle. "Pohjoismaat ovat olleet ilmanvaihtoalalla tunnetusti menestyksekkäitä maailmalla", Tommi kertoo ja lisää, että on hienoa olla mukana viemässä suomalaisuutta Eurooppaan.

Suomalainen laatu tunnetaan myös maailmalla: "Made in Finland -merkintä on ulkomailla laadun merkki. Asiakkaat arvostavat suomalaisia yrityksiä ja tietävät, että meiltä saa hyvää palvelua ja kaiken tarvittavan tiedon nopeasti."

Voimme siis syystäkin olla ylpeitä suomalaisuudestamme ja tyytyväisinä jatkaa kotimaisten arvojen vaalimista. Climeconin koko porukka toivottaa hyvää Itsenäisyyspäivää!

Climecon 4.12.2018