• referenssikuvat/Allas_Sea_Pool/AllasSeaPool_ilmakuva_1924px
  • referenssikuvat/Allas_Sea_Pool/20170514-JMR_5720_3000px
  • referenssikuvat/Allas_Sea_Pool/20170514-JMR_5723_3000px
  • referenssikuvat/Allas_Sea_Pool/20170514-Studio-Session-088-Edit_3000px
  • 20170514-Studio-Session-108_3000px
 

Allas Sea Pool

Allas Sea Pool on hulppea merikylpylä aivan Helsingin ydinkeskustassa, Kauppatorilla. Toukokuussa 2017 ovensa avannut Allas Sea Poolin päärakennus pitää sisällään kahvila- ja ravintolapaikkoja yhteensä 550 henkilölle ja terassipaikkoja noin 1500 henkilölle. Merikylpylä ja päärakennus toimivat todellisina puurakentamistaidon käyntikortteina. Näyttävät tilat tarvitsevat myös toimivat ja tyylikkäät päätelaitteet.

Allas Cafén tiloihin valittiin suomalaista muotoilua edustavat ROX suutinkanavat. Päätelaitteille oli tilassa tiukat vaatimukset: ”Tarvittiin ilmanjaollisesti toimiva ja tarvittaessa muunneltavissa oleva, mutta samalla ympäristöönsä hyvin sopiva päätelaiteratkaisu”, kohteen i-suunnittelija, Matias Meskanen (LVI Meskanen Oy) kertoo. Muuntojoustavuuden lisäksi tuotteen tuli olla vapaaseen asennukseen sopiva ja sen piti soveltua suurille ilmamäärille. ”ROX täytti kaikki nämä vaatimukset”, Meskanen toteaa. Myös kohteen rakennuttaja Lehto Group ja i-urakoitsija pitivät arvossa ROXin muuntojoustavuuden etuja tilamuutosten sattuessa kohdalle.

ROX erottautuu myös edukseen täysin sileiden ja huomaamattomien suuttimiensa ansiosta. ROXit ovat vakiona saatavilla myös mustilla suuttimilla, joten niitä ei tarvitse erikseen maalata. ROX säilyttääkin tyylikkään ja viimeistellyn ulkonäkönsä vuosien kuluessa. Kokonaisuus on myös helppo pitää puhtaana.

Climeconilla se mitä luvataan, se pidetään.

Tyylikkäiden ROX suutinkanavien lisäksi kohteen kvr-urakoitsijan edustaja Antti Perämäki (Rakennusliike Lehto Oy) oli myös tyytyväinen toimitusvarmuuteen ja nopeaan reagointiin.

Hyvän asiakaspalvelun ja laadukkaiden kotimaisten tuotteiden lisäksi Climeconin valintaa auttoivat sovitussa aikataulussa pysyminen ja joustavuus valmistuksessa.”
– Kvr-urakoitsija Antti Perämäki

Allas Cafén keittiön tekniikka on huippuluokkaa, mikä asetti myös vaatimuksia ilmanvaihtoratkaisuille. I-suunnittelija Meskasen mukaan korkea vaatimustaso ja tiukka aikataulu muodostivatkin huuvien valinnalle haasteensa. ”Climeconin StandardPlus -huuvat vastasivat kuitenkin tähän haasteeseen erinomaisesti”, toteaa Meskanen.

KOHDE

› Hulppea uusi maamerkki Helsingin ydinkeskustassa, Allas Sea Pool, jonka päärakennus avasi ovensa toukokuussa 2017.


RATKAISUT

ROX suutinkanavat
StandardPlus  -huuvat
SUUNNITTELU

› i-suunnittelija Matias Meskanen, LVI-Meskanen Oy
› kvr-urakoitsija Antti Perämäki, Rakennusliike Lehto Oy