HALO - kattohajottajat design edellä

Ilmanvaihtotuotteilta vaaditaan huomaamattomuutta ja vähäeleistä muotoilua. Näiden lisäksi särmikäs rakenne ja viimeistelty ulkonäkö nousivat vahvasti esiin kerätessämme arkkitehtien toiveita.

Climecon yhdisti voimansa arkkitehti Jaakko Hassin ja tämän Soini & Horto arkkitehtitoimistosta kokoaman tiimin kanssa. Yhteinen tuotekehitysprojekti lähti liikkeelle keväällä 2019.

Näistä lähtökohdista aloimme luomaan uusia ilmanvaihtotuotteita – muotoilu edellä.

Yhteistyön tuloksena syntyi erityisen tyylikäs, huomaamaton ja moderni tuotesarja tulo- ja poistoilman käsittelyyn: HALO - Ilman illuusio.

HALO on siisti, huomaamaton ja sileä kattohajottaja särmikkäällä muotoilulla. Visuaalisesti kevyt, viistotettu reunamuoto etulevyssä saa aikaan tuotteen kattopinnasta leijuvan vaikutelman. Lisäksi laitteen viimeistelevä kiinnitysmekanismi on täysin huomaamaton.

Miksi tuote ei voisi näyttää samalta, kuin muukin alakatto? - Miksei? Saimme ideasta kimmokkeen kehittää tuotteesta version HALO-X, jossa kattohajottajan etulevyyn voidaan kiinnittää alakattolevy. Tällöin katto muodostaa poikkeuksellisen eheän kokonaisuuden, josta ilmanvaihtotuotteet eivät erotu. Vaihtoehtoisesti hajottajan pinta-alaa voi hyödyntää esimerkiksi akustiikkalevyjen sijoittelussa.

HALO-tuotteisiin on saatavilla kaksi eri kiinnitysosaa eri tilanteisiin. Hajottajat sopivat alakattoasennukseen, jolloin voidaan käyttää katon tasoon jäävää 600x600 mm kiinnityslevyä yhtenäisen vaikutelman takaamiseksi.

Lisäksi molempiin malleihin löytyy kiinnityslevy, kun tuote asennetaan listattomaan alakattojärjestelmään. Tässä levy on huomattavasti etulevyä pienempi ja kiinnitys tapahtuu levyn keskeltä, läheltä kanava-aukkoa. Etulevyn takaa ei siis näy kanavaa taikka kiinnitysosia, millä taataan entistä viimeistellympi lopputulos.
 

UUDET DESIGN-KATTOHAJOTTAJAT 

HALO 

Huomaamattomaan asennukseen

HALOn nerokkaan yksinkertainen rakenne on suunniteltu uskomattoman kevyeksi ja linjakkaaksi. Etulevyn huoliteltu muotoilu ja sen taakse jäävä tekniikka sekä täysin huomaamaton kiinnitys jättävät kattopinnan eheäksi kokonaisuudeksi.

+Tuotesivu

 

HALO-X 

Etulevy alakaton mukaan

HALO-X on siisti ja muokattavissa oleva kattohajottaja. Etulevyyn kiinnitetään 600x600 mm alakattolevy asennuksen yhteydessä. Hyödyntämällä kattohajottajan pintaa istuttamalla siihen esimerkiksi akustiikkalevy, saadaan lisää pinta-alaa huoneakustoinnille.


+Tuotesivu

TYYLIKÄS MUOTOILU, PIILOTETTU KIINNITYS

MARKKINOIDEN TYYLIKKÄIN HAJOTTAJA

VIIMEISTELTYYN LOPPUTULOKSEEN

ALAKATTOON TAI LISTATTOMAAN JÄRJESTELMÄÄN

 

ARKKITEHTUURI

HALO-hajottajat tarjoavat korkealuokkaisen ilmanvaihtoratkaisun, jonka avulla on mahdollista viimeistellä esimerkiksi toimisto, konferenssihuone tai muu edustustila.

SISÄILMASTON SUUNNITTELU

HALO ei aiheuta vedon tunnetta ja sen toiminta on äänetöntä. Ilmanvaihdon suunnitteluun hajottaja tarjoaa korkean sekoitussuhteen ja suunnattavan hajotuskuvion.

HELPPO ASENNUS

HALOn rakenne on suunniteltu niin, että sen asennus on varmaa ja nopeaa. Kiinnitysmekaniikassa ei ole käytetty muovisia osia.
 • refekuvat-final meri-2
  HALO: Listattomaan alakattojärjestelmään pienemmällä kiinnityslevyllä
 • refekuvat-final akustiikkakatto
  HALO-X: Kiinnitä akustiikkalevy
 • refekuvat-final katukuva-1
  HALO-X: Korosta katosta
 
 
-

KORKEALUOKKAINEN ILMANVAIHTO

HAJOTUSKUVIO 1, 2, 3 TAI 4 SUUNTAAN

KORKEA SEKOITUSSUHDE - EI VEDON TUNNETTA, HILJAINEN TOIMINTA

 • CFD 2_HALO_160_40ls_03022020_4
  Kahteen suuntaan
 • CFD 2_HALO_160_40ls_03022020_3
  Kahteen suuntaan
 • CFD 3_HALO_160_40ls_04022020_1
  Kolmeen suuntaan
 • CFD 3_HALO_160_40ls_04022020_3
  Kolmeen suuntaan
 • CFD 4_HALO_160_40ls_31012020_1
  Neljään suuntaan
 • CFD 4_HALO_160_40ls_31012020_3
  Neljään suuntaan
 

Hae oikean kokoinen tuote Vent.X:stä ilmavirran perusteella

 

KAKSI KIINNITYOSAA - HELPPO KIINNITYS


HALOn kiinnitysmekanismissa ei ole käytetty muoviosia, mikä tekee hajottajan asentamisesta varmaa.


600X600 ALAKATTOON

LISTATTOMAAN ALAKATTOJÄRJESTELMÄÄN


 • HALO-asennus-1
  Kiinnitä kiinnityslevy kattoon
 • HALO-asennus-3
  Aseta etulevy kiinnityslevyä vasten
 • HALO-asennus-4
  Käännä etulevy paikoilleen
 • HALO-asennus-5
  Kiinnitetty etulevy pysyy tukevasti paikoillaan
 
 

TOIMINTA

Teknisten ominaisuuksien, kuten suunnattavan puhallussuunnan, hyvän sekoitussuhteen ja äänettömän toiminnan avulla saavutetaan hyvät olosuhteet asumiseen, olemiseen ja työskentelyyn.

ESTETIIKKA

Kaunis tuote sopii nykyaikaiseen rakennukseen. Muotoilu on yhä tärkeämmässä roolissa I-suunnittelijoiden, urakoitsijoiden, arkkitehtien ja omistajien valitessa ilmanvaihtotuotteita.
 

KESTÄVYYS JA KÄYTETTÄVYYS

HALO kestää useita kymmeniä vuosia ja sietää muuntojoustavan hajotuskuvion ansiosta hyvin muutoksia tilan käyttötarkoituksen sekä layoutin suhteen.

 

EETTISYYS

Eettinen ilmanvaihtotuote on energiatehokas, mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittava ja inhimillisiä arvoja noudattaen tehty. HALOssa yhdistyvät näiden lisäksi elinkaaritehokkuus sekä kotimaisuus.