Hyvä tyyppi: Sami Lehtovaara

Tämän kuukauden hyvä tyyppimme, Sami Lehtovaara, hyppäsi pari vuotta sitten mukaan Climeconin tuotekehitystiimiin. Leppoisa mutta skarppi moniosaaja taitaa ilmanvaihtohommien lisäksi myös valokuvauksen ja pitkän listan urheilulajeja.


Kausalan toimipisteellämme työskentelevä tuotekehitysinsinööri Sami päätyi Climeconin kelkkaan kehittämään älykästä MyAir-ilmanvaihtoratkaisua kaksi ja puoli vuotta sitten. Sami toi tiimiin mukanaan monipuolista osaamista ilmanvaihdon alalta, ja laaja projekti puolestaan tarjosi hänelle uusia haasteita ja yllättävän monipuolisia hommia — mikä sopii Samille erinomaisesti.

Climeconin Samin perhemäiseksi kuvailemaan porukkaan oli helppo hypätä heti mukaan. "Työhönotto oli vauhdikas, ja pari viikkoa aloittamiseni jälkeen olin ollut jo mukana monessa illanvietossa ja tapahtumassa, kuten esimerkiksi Yritysmaratonissa", hän kertoo. Parasta oli kuitenkin huomata, kuinka paljon Climeconilla arvostetaan työntekijöitä. 

"Mitään ei voi suunnitella kunnolla ymmärtämättä fysiikkaa taustalla." -Sami Lehtovaara

Samin talossa olon aikana on MyAir-projektissa otettu huimia askeleita, ja monissa kerrostaloasunnoissa on jo päästy nauttimaan Climeconin tuotekehitystiimin työn hedelmistä: älykkäästä, itseohjautuvasta ja tarpeenmukaisesta ilmanvaihdosta. Perusteellisen Samin asenteella asiat tehdään kerralla kunnolla ja perinpohjaisesti. Hänen mukaansa hyvien tulosten saamiseksi täytyy asiat ja kokonaisuudet ymmärtää kunnolla: "Mitään ei voi suunnitella kunnolla ymmärtämättä fysiikkaa taustalla." 

MyAirin kehittely jatkuu edelleen ja tarjoaa uusia haasteita myös tulevaisuudessa. "MyAirissa riittää laajennettavaa ja paljon mahdollisuuksia", Sami summaa tuotekehittelytiimin lähitulevaisuuden projekteja. Aktiivisen insinöörin viikot täyttyvät työn lisäksi sählystä, sulkapallosta ja monista muista urheiluharrastuksista sekä valokuvauksesta. Samin otoksia voi bongata esimerkiksi luontokalenterissa julkaistuna. 

Climecon 29.11.2018