Jopa 20% perinteistä energiatehokkaampi lämmitysmuoto

Järjestelmä täyttää eco suunnittelu-direktiivin kriteerit ja ekosuunnittelulain 2018 vaatimukset. Direktiivin mukaan elektronisten tuotteiden korkea energiatehokkuus ja vähäiset ympäristövaikutukset tulee todistaa testaamalla.

IDA ICE-ohjelmalla tehtyjen simulointien tuloksena ECO-järjestelmä säästää Etelä-Suomen olosuhteissa  6-13% lämmitysenergian kulutuksessa ja 18-20% LVI-järjestelmän kulutuksessa konventionaalisempiin lämmitysjärjestelmiin verrattuna.
Muihin lämmitysjärjestelmiin verrattuna ECO:n ajastus- ja tehostusmahdollisuudet ovat omaa luokkaansa ja lämmityskaudella huonelämpötila pysyy tasaisempana. Tehokkaan lämmityksen ylösajon lisäksi termostaatti huomioi lämmityksen, lämpökertymien ja ulkolämpötilan vaikutukset huonelämpötilaan.

  • ECO-venttiileihin on yhdistetty lämmitysvastus, joka lämmittää ilman huoneessa. Kun lämmin ilma ei tule tilaan kanavistoa pitkin, ei lämpöhäviöitä synny.
  • Lämmitys voidaan säätää huonekohtaisesti.
  • Ilmalämmitys reagoi erittäin nopeasti lämpötilan muutoksiin ja huonelämpötila saadaan pidettyä haluttuna, vaikka tilaan tulisi ylimääräistä lämpökuormaa esimerkiksi tulisijasta tai auringosta.