Rohkeutta, yhteistyötä ja periksiantamattomuutta - Climecon on mukana Route du Rhumilla

Climecon sponsoroi Ari Huuselaa yksinpurjehduskilpailu Route du Rhumilla. Reitin pituus on noin 6000 kilometriä ja se purjehditaan yksin, pysähtymättä Atlantin yli Ranskasta Karibialle. Joka neljäs vuosi purjehdittava legendaarinen kilpailu starttasi 4. marraskuuta ja 40-vuotisjuhlakilpailuun osallistuu ennätykselliset 124 kipparia, kuudessa eri luokassa.

Suomalaista menestystä pitkäjänteisen työn tuloksena

Huusela purjehtii kansainvälistä Route du Rhumia jo toista kertaa, mutta tällä kerralla mies on siirtynyt eteenpäin yksinpurjehduksen huipulle, IMOCA-luokkaan. ”Siirtyminen IMOCA-luokkaan on eksponentiaalinen askel kaikkeen aiemmin tekemääni verrattuna. Hirvittävän suuri harppaus suorastaan”, Huusela kertoo. Kukaan pohjoismaalainen ei ole aiemmin yltänyt tähän luokkaan.

Mistään pikavoitoista ei ole kyse, vaan töitä saavutusten eteen on tehty pitkäjänteisesti vuosien ajan. Nyt käytävä kilpailu on vain yksi etappi Huuselan matkalla Vendée Globeen, neljän vuoden välein käytävään vieläkin rankempaan yksinpurjehduskilpailuun Ranskasta Etelä-Afrikan, Etelä-Australian ja Cape Hornin kautta takaisin Les Sables d’Olonneen.


"Kaikenkaikkiaan siihen, että olen nyt tässä pisteessä, on mennyt parikymmentä vuotta. Työ alkoi jo silloin, kun unelma Vendée Globesta syttyi", Huusela sanoo. Climecon on mukana Arin matkassa myös vuonna 2020 starttaavassa Vendée Globessa.

Luotettava kumppani vaativalla matkalla

Huuselan vene, IMOCA60 on äärimmäisen vaativa ja sen edellyttämät varustetaso- ja huoltomäärät ovat moninkertaiset miehen aiempiin yksinpurjehdusveneisiin verrattuna. Merellä olosuhteet voivat muuttua nopeasti ja vaikka kilpailussa purjehditaankin yksin, paiskitaan töitä ajankohdasta riippuen jopa 15 ihmisen voimin. Tiimin toiminnassa varmuus ja luottamus ovat ensisijaisen tärkeitä.

Climeconilla ollaan innokkaita purjehtijoita ja erityisesti kilpapurjehduksessa toistuvat useat meille tärkeät teemat, kuten rohkeus, puhdas luonto, yhteistyö ja periksiantamattomuus. Menemme rohkeasti ja voitonnälkäisinä eteenpäin ja samaa paloa täytyy löytyä henkilöstä, joka seilaa yksin Atlantin yli. Siksi olemme mukana tällä matkalla.

Climecon 5.11.2018