TÄMÄ ON SISÄILMASTONMUUTOS

Asukastutkimuksen tulokset: MyAirilla merkittäviä vaikutuksia kodin sisäilmaan

Espoon Kalastajanmäessä sijaitsevassa kerrostalossa otettiin käyttöön ensimmäiset MyAir-venttiilit reilu vuosi sitten. Climecon suoritti talossa asukastutkimuksen ennen ja jälkeen MyAir-järjestelmän asentamisen. Kyselyiden tulokset paljastavat, että MyAir on parantanut asukkaiden sisäilmaolosuhteita merkittävästi monin eri tavoin.

MyAir asukastutkimuksen tuloksia: Vedoton koti, vähentyneet hajut, ei enää huurtuvia pintoja sekä kadonnut kodin tunkkaisuus.

Hajuhaitat ja tunkkaisuus vähentyneet huomattavasti

Ennen MyAirin asennusta asukkaat raportoivat hajujen leviävän asunnoista sekä porraskäytävään että toisiin asuntoihin. Asennuksen jälkeen hajujen leviäminen on vähentynyt huomattavasti, ja osa vastaajista kertoi hajujen hävinneen täysin. 

Myös tunkkaisuus, josta asukkaat ilmoittivat ennen MyAir-järjestelmän asennusta, oli kyselyn tulosten mukaan kadonnut kaikista asunnoista.

Vedoton ja huurteeton koti

Ennen MyAir-järjestelmän asennusta, useat asukkaat tunsivat asunnoissaan häiritsevää vedontunnetta. Asennuksen jälkeen vedosta raportoi vain asukas, jonka parvekkeen ovi ei ollut tiivis kyselyn suorittamishetkellä. Samainen asunto oli huoneistoista ainoa, jonka asukas ei ollut tyytyväinen tai jokseenkin tyytyväinen ilmanvaihtoon asennuksen jälkeen. 

Osassa asunnoista ikkunat ja ikkunavälit huurtuivat ennen MyAirin asennusta. Asennuksen jälkeen huurtumista ei ole enää tapahtunut. Myös pyykit kuivuvat nykyään nopeasti, ja kylpyhuoneen suihkuseinä sekä peili ovat huurteettomia suihkun jälkeen. Pitkän saunomisenkin yhteydessä huurretta esiintyy vain hetken aikaa.

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Jätä kommentti