Säädön ja lämpötilan vaihtelu päätelaitteen heittokuvion mallinnuksessa

Olemme kehittäneet Vent.X-valintaohjelmassa päätelaitteiden heittokuvion mallinnusta luotettavan LVI-suunnittelun avuksi. Voit tarkastella heittokuvion käyttäytymistä todenmukaisissa olosuhteissa laitteen säätö sekä tilan lämpötilan vaihtelu huomioiden.

Lämpötilan vaihtelu ja heittokuvion mallinnus

Tätä on toivottu: laitteen perusheittokuvion voi tutkia sekä huoneen että tuloilman eri lämpötiloilla. Lämpötila ja sen muutokset vaikuttavat huomattavasti heittokuvioon, joten heittokuvion tarkka suunnittelu estää vedontunnetta.

heittokuviot eri lämpötiloilla


Yllä on kuvattu, kuinka CLIKin heittokuvio muuttuu, kun puhalluslämpötilaa pudotetaan 21 asteesta 17 asteeseen. Heittokuvion mallinnus onnistuu todella tarkasti, sillä ohjelma käyttää laitteiden testattuja arvoja.

Heittokuvion tarkastelunäkymässä lämpötilan oletusarvot ovat 21 astetta ja niitä voi muuttaa Laite- ja Huone-valikoista. Tässä kohtaa ei edes tarvitse tyytyä käyttämään kokonaislukuja, vaan lämpötilan määrittely onnistuu juuri niin tarkasti kuin haluaa.

Heittokuvion mallinnus Vent.X-valintaohjelmassa


Säädön vaikutusta heittokuvioon voi tarkastella

Muutokset tiloissa ja esimerkiksi asukkaiden toiveet ilmanvaihdon suhteen johtavat usein laitteiden säätötalkoisiin, joihin fiksu varautuu etukäteen. Osassa tuotteistamme on mahdollista tarkastella laitteen säädön vaikutusta heittokuvioon.

Säätöarvo päätelaitevalinnassa

Kun valintaohjelman ensimmäisellä sivulla on valittuna tuote, koko ja ilmamäärä, aktivoituu säädön valinta. Säätöarvo-kentästä voi valita mieleisensä arvon, jonka mukaan myös käyrästöt muuttuvat.

Niistä laitteista, joiden säätöasennon vaikutusta ei ohjelmista vielä löydy, esitetään toiminta-arvot laitteen täysin auki-asennossa.

Climecon 13.2.2019