Vuores skolcentrum

Vuores skolcentrum, ett pilotprojekt för Tammerfors Tilakeskus lågenergihus, stod färdigt i början av året.

Climecons ROL tilluftskanaler valdes till Vuores skolcentrums klassrum eftersom de är speciellt utformade för ventilation i klassrum, samt de låga OTSO och KONTIO ventilationstaken.

Eftersom det nya skolcentret har 1 200 elever och 160 förskoleelever varje dag fokuserade man speciellt på inomhusluftförhållanden, husteknikens funktion samt hushållning och optimering av energi när man planerade lösningen.

För att garantera en jämn luftfördelning och bra blandningsförhållande i klassrummen valdes ROL tilluftskanaler, som har använts i flera skolbyggnader i över 20 år.

ROL tilluftskanalen fick speciell uppskattning Vuores skolcentrums HVAC-entreprenör, Jussi Kaihla (Kaihlaset Oy) och HVAC-planerare Erno Haapio (Granlund Oy) för att den var så enkel att installera. Vi har även fått positiv feedback från skolpersonalen för den jämna luftspridningen i klassrummen.

Till taket i Vuores skolcentrum valdes på uppmaning av arkitekten Climecons låga OTSO och KONTIO ventilationstak. I Climecons ventilationstak har man fäst särskild uppmärksamhet åt ett elegant utseende, hög avskiljningsgrad, en stödjande struktur samt så låg tryckförlust som möjligt.
 
  • osiot/referenssit/Vuoreksen-koulukeskus-ulkokuva-IMG_9699
  • referenssikuvat/vuoreksenkoulukeskus/ROL-katossa
  • referenssikuvat/vuoreksenkoulukeskus/Luokkahuone-IMG_9713
  • referenssikuvat/vuoreksenkoulukeskus/ROL-lhikuva-IMG_9750
  • referenssikuvat/vuoreksenkoulukeskus/Kirjasto-ROL-IMG_9803
  • referenssikuvat/vuoreksenkoulukeskus/IMG_9768
  • referenssikuvat/vuoreksenkoulukeskus/IMG_9736
  • referenssikuvat/vuoreksenkoulukeskus/Katos-ulkokuva-IMG_9785
  • referenssikuvat/vuoreksenkoulukeskus/Katoksia-IMG_9774_rajattu