Tuotteet > Lumisuojat > TUISKU-VS lumisuoja
 

TUISKU-VS lumisuoja

TUISKU-VS on vaakasäleinen lumi- ja sadesuoja, joka on suunniteltu estämään lumen ja veden kulkeutumista ilmanottoaukkoihin.

TUISKU-VS on vaakasäleinen lumisuoja varustettuna päätysäleillä. 

TUISKU-lumisuojien materiaalit (rakenneaineet):

  • Sinkitty (ZnFe) Vakio
  • Maalattu (Ma) Vakio, RR tai RAL-värikartan mukaan
  • Ruostumaton (RFe)
  • Haponkestävä (HFe)
  • Kuparipelti (Cu)

Ympäristöolosuhteet vaikuttavatkin merkittävästi maalipinnoitettuun teräkseen. Maalipinnoite altistuu auringon ultraviolettisäteilylle (UV), joka vähitellen muuttaa maalin kemiallista rakennetta. Tämä näkyy kiillon himmentymisenä ja värin haalistumisena sekä ajan myötä korroosiosuojauksen heikkenemisenä. Lisäksi kosteus, lämpö, ilmansaasteet ja muut yhdisteet rasittavat maalipinnoitetta.

Innovatiivinen OptiASENNUS helpottaa ja nopeuttaa asennusta - nyt vakiona!


Climeconin TUISKU-lumisuojien pintakäsittely täyttää ankariakin ilmasto-olosuhteita hyvin kestävän C4 ilmastorasitusluokan.

Suuremmat kuin 2200x2000 mm (L x H) säleiköt tehdään kahdesta tai useammasta toisiinsa liitettävästä lohkosta. Pienin valmistettava koko on 400x400 mm (L x H).

Yksilöllisesti mitoitetut (ei standardikoot) ovat mahdollisia. Pyydämme varmistamaan mitoituksen Climeconin teknisestä neuvonnasta.

Muuta huomioitavaa:

Säleikön koon on oltava vähintään 100 mm aukkoa suurempi kaikilta sivuilta.

TUISKU-lumisuojat estävät lumen ja veden pääsyn kanavistoon. TUISKUt ovat VTT:n testaamia. Lumisuojien taakse on kuitenkin suositeltavaa rakentaa ohjeessa kuvattu kammio viemäröinnillä, joka estää poikkeuksellisen vaativissa oloissa kosteuden pääsyn kanavistoon.

Suositeltu otsapintanopeus on 0,7 m/s.TUISKUn pohjassa on kalteva pohja, jossa on vedenpoistoaukko. TUISKU-PS, TUISKU-V, TUISKU-P ja TUISKU-VS mitoitetaan vähintään 100 mm leveämmäksi ja korkeammaksi kuin seinässä oleva aukko.

TUISKU PS- ja -VS -malleissa sisäänotto tapahtuu säleikön etupinnasta ja sivuilta. TUISKU P- ja V-malleissa sisäänotto tapahtuu säleikön etupinnasta. Suosittelemme vedenpoistoa myös ilmanottokammioon sekä lämmitystä.

OptiASENNUS-lista nopeuttaa kiinnitystä

Asennusta huomattavasti helpottava OptiASENNUS-lista on pinta-asenteisissa TUISKU-säleiköissä vakiona.

Sen sijaan, että painavaa säleikköä pitäisi kannatella seinää vasten samalla sopivaa kiinnityskohtaa yrityksen ja erehdyksen kautta hapuillen, voidaan asennuskorkeus lukita OptiASENNUKSEN avulla. Kyseessä on ASENNUSta helpottava ja nopeuttava lista, jonka päälle säleikkö nostetaan.

OptiASENNUS kiinnitetään 13 cm aukon yläpuolelle. Vatupassi pysyy tukevasti listan päällä ja asentaja voi ruuvata sen sopivaan kohtaan kanavan ylle.

Kun TUISKU-säleikkö asetetaan OptiASENNUS-listan päälle, jää asentajalle vielä pelivaraa liikutella säleikköä vaakasuunnassa listan päällä. Näin varmistutaan oikeasta kohdasta ennen kuin säleikkö ruuvataan lopulliselle paikalleen. OptiASENNUKSESTA on suuri hyöty myös silloin, kun useampi TUISKU asennetaan vierekkäin, ja erityisesti vaakatason liikuteltavuus pääsee tässä todella oikeuksiinsa.

Tuotemerkintä

TUISKU-
VS
-
1000x1000-
ZnFe
-
L
-
MA-
RR40
-KLV
-800x800
1

2

3

4

5

6

7

8

9
Esim.

1 = Tuote
2 = VS = Vaakasäleet, sivusäleillä, pintamalli
V = Vaakasäleet, ei päätysäleitä, pintamalli
VU = Vaakasäleet, upotettava malli
P = Pystysäleet, ei päätysäleitä, pintamalli
PS = Pystysäleet, sivusäleillä, pintamalli
PU = Pystysäleet, upotettava malli
3 = Koko (L x H) mm
4 = Materiaali
ZnFe  sinkitty teräslevy
RFe  ruostumaton teräslevy
HFe  haponkestävä teräslevy
Cu  kuparipelti
5 = Asennuskehys
6 = Maalaus
7 = Väri, RR tai RAL-värikartan mukaan
8 = Takaliitos, Huom! Vain uppomallit
9 = Takaliitoksen koko (A x B) mm. Suunnittelija määrittää

Mittapiirrokset

Pienin mahdollinen saatavilla oleva erikoismittaisen TUISKU-lumisuojan koko on 400x400.

Mitoitus

TUISKU-VS-1000TUISKU-VS-1200TUISKU-VS-1400TUISKU-VS-1600TUISKU-VS-1800TUISKU-VS-2000TUISKU-VS-2200