Climecon maailman merillä

Halu hallita ilmavirtoja näkyy myös Climeconin sponsoritoiminnassa.

Climecon tukee suomalaisen venekunnan menestystä erittäin näyttävien ja vaativien 8mR-veneiden MM-kilpailuissa.

8mR on klassinen R-sääntöperheeseen kuuluva vene, joka tunnetaan myös nimellä Kasi. Mittaluku 8mr veneet ovat suurehkoja, noin 14-16 metriä pitkiä, 8-10 tonnia painavia ja vain noin 2,5 metriä leveitä veneitä.

Kilpailut järjestetään elokuussa Helsingin edustalla ja lähtöviivalle odotetaan useita kymmeniä 8mR-veneitä ympäri maailmaa. "Kasi" kisoissa on aina niin sanottu yhteislähtö ja ensimmäisenä maalissa oleva on voittaja. Tämä tarkoittaa näyttävää ja yleisöystävällistä urheilua, missä "vauhtia ja vaaratilanteita" riittää suhteellisen lyhyellä radalla, missä kilpailut purjehditaan. Päivässä on tavallisesti 2-3 lähtöä.

Climecon on mukana tukemassa Ilderim nimistä 8mR-venettä. Vene on rakennettu Ruotsissa vuonna 1936. Samana vuonna se osallistui Berliinin olympialaisiin, jossa se kuitenkin epäselvissä olosuhteissa jätettiin neljänneksi, vaikka suoritusten perusteella se olisi voitu julistaa jopa voittajaksi.

Olympialaisten jälkeen Ilderim osallistui moniin kansainvälisiin kisoihin menestyksekkäästi Sveitsissä, Ruotsissa, Välimerellä ja Britteinsaarilla. Ilderm on vuodesta 2010 purjehtinut Suomen lipun alla käyden läpi massiivisen uudistuksen ja kunnostuksen niin rakenteiden kuin kilpapurjehdusvarustuksenkin osalta. Ilmavirtojen osaajana Climecon on mukana mm. purjeiden suunnittelussa ja toteutuksessa yhdessä alan johtavien tekijöiden kanssa.

Menestyksekkään historian ja aktiivisesti purjehtivan miehistön innoittamana toivomme Ilderimille menestystä niin MM-kisoissa kuin myös tulevissa kilpapurjehdusmittelöissä sekä kotimaassa että ulkomailla.

Climecon 22.3.2013